Nurmijärven kuvataidekoulu on Nurmijärven Opiston kannatusyhdistys ry:n ylläpitämä kuvataidekoulu, jossa annetaan lakisääteistä taiteen perusopetusta yleisen oppimäärän mukaan.  Kuvataidekoulu on jatkumo Nurmijärven musiikkiopiston aloittamalle opetussuunnitelmallisesti itsenäiselle, kuvataiteen opetukselle. Taiteen perusopetus kuvataiteen opetuksena on jatkunut keskeytyksettä vuodesta 1998.

Yleisen oppimäärän opinnot kuvataiteessa muodostuvat:
yhteisistä perusopinnoista ja teemaopinnoista sekä varhaisiän kasvatuksesta.

Yleisen oppimäärän laajuus on 500 tuntia: Yhteiset opinnot 300 tuntia (7-11v.), teemaopinnot 200 tuntia (12-18v.) ja lisäksi kuvataidekoulu antaa valmentavaa varhaisiän opetusta 4-6 –vuotiaille.

Kokonaisuus on lapsille ja nuorille tarkoitettu
tavoitteellinen ja tasolta toiselle etenevä opintopolku.

Opetus on avointa kaikille 4 – 18 -vuotiaille.
Opinnot etenevät oppilaan iän mukaan perustasoa edeltävästä varhaisiän valmentavista opinnoista yhteisiin opintoihin ja syventäviin opintoihin.

Kuvataidekoulun opintokokonaisuuteen ei ole pakollista sitoutua, vaan voi opiskella lukukauden kerrallaan.

Opetuksessa huomioidaan:
Yksilölliset oppimisen tarpeet ja lähtökohdat sekä kannustetaan oppilasta pohtimaan taiteen merkitystä omassa elämässä sekä vaikuttamaan omaan elinympäristöönsä taiteen keinoin.

Nurmijärven kuvataidekoulussa luodaan pohjaa sosiaalisesti ja kulttuurisesti kestävälle tulevaisuudelle.

KATSO MYÖS

Kuvataidekoulun lukuvuoden aikana on 28 (+2 retket ja näyttelyt) opetusviikkoa, jotka jakautuvat syys- ja kevätlukukaudelle. Opetusta annetaan Klaukkalassa, Kirkonkylällä ja Rajamäellä. Opetus on ryhmäopetusta. Ryhmät kokoontuvat kerran viikossa ja opetuskerran kesto vaihtelee 60 minuutista 135 minuuttiin. Kaikki tarvikkeet ja työvälineet kuuluvat lukukausimaksuun lukuun ottamatta suojavaatteita.

Rapatessa roiskuu eli essu tai muut suojavaatteet pitää tuoda kotoa!

Opetus sl. 2018 alkaa maanantaina 20.8. lukujärjestyksen mukaan.

Vuosittain myönnetään hakemuksesta muutamia vapaaoppilaspaikkoja taloudellista tukea tarvitseville perheille.
Lataa tästä vapaaoppilaspaikkahakemus

Opetusryhmät muodostetaan huomioiden oppilaiden ikä sekä edistyneisyys.
Ryhmäkoko varhaisiän kuvataideryhmissä on 6-12 oppilasta.
Yhteisissä opinnoissa ryhmäkoko on 7 –15 ja teemaopinnoissa 7 -15.
Opetus tapahtuu lukuvuoden aikana kokoontuvissa ryhmissä. Ryhmässä voi olla myös kaksi opettajaa.
Opintoihin kuuluvat myös opintoretket, näyttelykäynnit sekä itsenäinen työskentely (esim. kotitehtävät).

Kesäaikana ja lomaviikkoina voidaan järjestää opintokokonaisuuksia täydentävää (syventävää ja laajentavaa)
kurssitoimintaa mm. leirit.

Opintovuoden aikana valmistuneet teokset jaetaan oppilaille viimeistään kevätlukukauden lopussa. Kuvataidekoulu järjestää oppilastöiden näyttelyitä ja käyttää kuvia oppilastöistä omissa julkaisuissaan ja verkkosivuillaan. Oppilaalla ja hänen vanhemmillaan on oikeus kieltää oppilastöiden julkaiseminen samoin kuin sellaisen valokuvan/videokuvan julkaisu, jossa oppilas on mukana. Jos kieltoa ei tehdä, tulkitaan julkaisulupa myönnetyksi. Julkaisulupaa kysytään oppilatietolomakkeessa.

Tue kuvataidekoulun toimintaa!

Nurmijärven kuvataidekoulu on Nurmijärven Opiston kannatusyhdistys ry:n ylläpitämä yksityinen kuvataidekoulu. Kuvataidekoulu on jatkumo Nurmijärven Musiikkiopiston aloittamalle, taloudellisesti ja opetussuunnitelmallisesti itsenäiselle, kuvataiteen opetukselle. Taiteen perusopetus kuvataiteen opetuksena on jatkunut keskeytyksettä vuodesta 1996.

Nurmijärven Opisto on Nurmijärven kunnan alueella toimiva vapaan sivistystyön oppilaitos, joka on opetushallituksen valvonnan alainen. Nurmijärven Opiston yhteydessä toimii Jukolan musiikkikoulu ja  Nurmijärven kuvataidekoulu. Opiston omistaja ja taustayhteisö on Nurmijärven Opiston kannatusyhdistys ry., jonka jäseneksi voi liittyä ilman erillistä jäsenmaksua. Jäsenyys ei velvoita mihinkään ja on voimassa yhden toimintavuoden.

Kannatusyhdistyksen hallituksen sekä opiston johtokunnan jäsenet (varajäsenet) v. 2017:

Raili Leivo, pj (Taavi Lehtonen)
Mika Valli, vpj (Magnus Rögård)
Eeva Malmi (Sirkka Mäki-Lähde)
Teija Määttä (Leena Kaarni)
Kaija-Liisa Kiviniemi (Mika Sipura)
Kirsi Hara (Paula Salmikangas)
Kirsi Hyvämäki, kunnan edustaja (Merja Winha-Järvinen)

TOIMISTO & LASTEN JA NUORTEN KUVATAIDEKOULU

Nurmijärven Opisto
Klaukkalan Aitohelmi, 2. krs
Klaukkalantie 72