Ryhmäkuva: Henriikka Ojala
Kuvassa olevat henkilöt vasemmalta: Outi Mäkelä,  Päivi Takala, Päivi Varmavuo, Elina Iisakkila, Laura Pohjonen, Laura Nikola ja Pirjo Karppinen

Roska-Marilynit Kirkonkylän terveyskeskuksessa

Nyt on mahdollista ihailla kuvataidekoulun Nurmijärven kunnalle luovuttamaa teosta Roska-Marilynit terveyskeskuksessa asioidessa. Teoksen maalausvälineenä ovat värikkäät roskat. Koko prosessissa meni aikaa, sillä teos oli esillä jo kevätnäyttelyssä maaliskuussa 2019. Näyttelyn jälkeen se kehystettiin ja luovutettiin kunnalle. Teokselle etsittiin sijoituspaikkaa ja kun paikka lopulta löytyi ja Roska-Marilynit saatiin ripustettua seinälle, niin alkoi korona-aika.  Roska-Marilynit sijaitsee terveyskeskuksen odotustilan röntgenkäytävällä ja ilahduttaa siellä asioivia kuntalaisia sekä henkilökuntaa. Woimalan kuntouttavan työtoiminnan väki ripusti teoksen maaliskuussa 2020.

Kuvataidekoululla ja koko opistolla tärkeässä roolissa on kestävä kehitys. Se on mm. kirjattu taiteen perusopetuksen opintosuunnitelmaan ja opiston toimintasuunnitelmaan.  Tarkastelemalla teosta tarkemmin huomaa mitä kaikkea roskaa tuosta upeasta kokonaisuudesta löytyy. Nurmijärven Kuvataidekoulun työpajaopiskelijoiden luoma teos Roska-Marilynit paljastettiin Nurmijärven terveyskeskuksessa 22.10. klo 15.00. Kunnanjohtaja Outi Mäkelä julkisti teoksen ja välitti suuret kiitokset teoksen tekijöille entisille ja nykyisille kuvataidekoululaisille: Saga Leidenius, Amos Muuronen, Aada Vehviläinen, Oona Jokinen, Riina Bergman, Pinja Ruusuvuori, Saana Välimäki, Peppi Pirkkala, Ida Saari, Aino Saari, Nomi Lehikoinen, Julia Tenhunen, Siiri Salminen, Mila Kallio, Tia Tella, Mikael Britschgi ja Iina Halmela. Mukana tilaisuudessa olivat Outi Mäkelän lisäksi:  kuvataidekoulun johtaja Päivi Takala ja taiteilijaopettajat Laura Nikola ja Laura Pohjonen, ylilääkäri Päivi Varmavuo, hoitotyön esimies Pirjo Karppinen sekä Nurmijärven Opiston vt. rehtori Elina Iisakkila.