Tasa-arvo ja sananvapaus teokset esillä Monikossa 9.11.-12.11.2021

Teoksen tekivät Nurmijärven kuvataidekoulun Kirkonkylän ja Rajamäen työpajaryhmät, opettajana Laura Pohjonen.

Lähtökohtana teokselle ovat eurooppalaiset arvot. Näistä oppilaat valitsivat teoksessa käsiteltäviksi erityisesti tasa-arvon ja sananvapauden.
Joiden näkymistä pohdittiin omassa kulttuurissa

Ryhmien pohdintaa: ”Tasa-arvo ja sananvapaus ilmenevät mielestämme erityisen hyvin kirjallisuudessa ja suomalaisessa kirjastolaitoksessa. Ne toimivat suorastaan kasvualustana näille kahdelle toisiinsa liittyvälle kulttuurin osa-alueelle. Kirjailijat saavat toteuttaa sananvapautta työssään ja kaikilla on tasa-arvoinen mahdollisuus lainata kirjoja ilmaiseksi kirjastosta.”

Jokainen oppilas toteutti kuvitetun kirjaimensa oman lempikirjansa hengessä.
Taustalta löytyy monenlaisia lukukokemuksia Harry Pottereista Jane Austenin romaanien kautta Salla Simukan kirjoihin.

Aluksi tutustuttiin myös erilaisiin kirjasintyyppeihin sekä anfangeihin. Kiehtovia olivat esim. keskiajan munkkien käsin kirjoittamat kirjat.

Teoksen materiaalisena pohjana olevat kirjat saatiin lahjoituksena Nurmijärven kirjastosta ja samalla toteutui Nurmijärven  kuvataidekoulun kierrätysteema.

Teokset ovat esillä Klaukkalassa Monikon aulagalleriassa 9.11.-12.12.2021
Avoinna Monikon aukioloaikoina